Altijd het ideale vaartuig voor de klus

Maritiem expert met eigen materieel

Browema beschikt over een multifunctionele vloot aan vaartuigen en materieel. Van kraanschip tot demontabel vlot. Van landingsvaartuig tot verreiker. Wij hebben alles in huis om bouw- en onderhoudsprojecten tot een succes te maken. Als maritieme dienstverlener helpen wij bedrijven zonder drijvend materieel om de plek van bijvoorbeeld reparatie- en schilderwerkzaamheden te bereiken. Browema maakt landprojecten via het water toegankelijk.

De vaartuigen beschikken over specifieke eigenschappen, waaronder de hijskranen, krachtige motoren voor de voortstuwing, geringe diepgang en kleine werkruimten waardoor het werkoppervlak optimaal benut kan worden. Dit maakt dat ze geschikt zijn voor uiteenlopende kust- en binnenwateren en daarmee goed aansluiten bij de werkzaamheden.

 In 2022 heeft Browema besloten dat het volledig wil focussen op projecten in Nederland waarbij het kraanschip, het landingsvaartuig en het ondersteunend materieel het verschil kunnen maken. Het hefeiland dat Browema in 2006 in eigen beheer heeft laten ontwerpen, vormde geen onderdeel van deze plannen en is inmiddels verkocht.

Onderhoud in eigen beheer

Onze vloot is altijd in goede conditie. Het onderhoud hebben wij in eigen beheer op onze werf in Moerdijk. Voordat de vaartuigen en het materieel worden ingezet, worden deze volledig geïnspecteerd.

Daarnaast is er altijd gereedschap, lasapparatuur en stroomaggregaten aanwezig om eventuele storingen direct te verhelpen. Dit voorkomt vertraging in de uitvoering van projecten.

Gekwalificeerd personeel

Alle vaartuigen worden bemand door gekwalificeerd, VCA-gecertificeerd en veelzijdig personeel. Een goede samenwerking is de grootste voorwaarde voor succes. Onze mensen zijn dan ook flexibel, teamspelers en houden te allen tijde het doel voor ogen; het project succesvol en op tijd voltooien.

Met het oog op duurzaamheid

Een beter milieu begint ook bij Browema. Onze werkschepen – het kraanschip ‘Thijs jr.’ en landingsvaartuig ‘Sam’ – zijn dan ook voorzien van nieuwe motoren, welke voldoen aan de CCR2 norm. Daarnaast wordt er op alle vaartuigen, net als op de werf, zoveel mogelijk gebruik gemaakt van zonne-energie door het gebruik van zonnepanelen. Op die manier wordt de CO2-uitstoot zo ver mogelijk gereduceerd.

Ondersteunend materieel

Naast de multifunctionele vaartuigen, waaronder het hefeiland, landingsvaartuig en kraanschip, heeft Browema alles in huis om alle aspecten van een project te verzorgen. Om dat te bereiken wordt het ondersteunend materieel ingezet. Zo is werkboot ‘Speedy’ zeer geschikt voor kleinere werkzaamheden.

Ook op een beperkt oppervlak kan een stabiele werkvloer worden gerealiseerd met het demontabele vlot. Mensen en goederen overzetten is geen probleem met onze Fast Rescue Boat. En de scheepvaartborden zorgen voor een duidelijke communicatie naar vaarweggebruikers, zodat een veilige situatie wordt gecreëerd.