Veiligheidsaanpak Browema bekroond met certificaat

jul 1, 2021

Met gepaste trots heeft Browema op 22 juni 2021 het Certificaat Veiligheidsmanagementsysteem in ontvangst mogen nemen. Browema International B.V. voldoet hiermee aantoonbaar aan de eisen die worden gesteld volgens de norm VGM Checklist Aannemers, VCA 2018/6.0.

Volgens directeur Stijn Broekmeulen is het een mooie stap voor het bedrijf. “Uiteraard hadden we alles al op orde, zoals de certificeringen voor het materieel en personeel. Immers brengt het werken op het water, en dan helemaal met kranen op schepen, veel risico’s met zich mee. Wij spannen ons voortdurend in om het aantal ongevallen en incidenten terug te brengen tot nul en dan moet je alles goed geregeld hebben. Toch is het goed dat voor deze VCA-certificering alles samen moest komen en je de bevestiging krijgt van een externe, onafhankelijke partij dat je er alles aan doet om veilig te werken.”

Daarbij is het volgens Stijn Broekmeulen ook een goede boodschap richting het personeel en (potentiële) opdrachtgevers. “Het toont aan dat je je verantwoordelijkheid neemt en dat het duidelijk is; bij Browema staat veilig werken voorop!” De directeur benadrukt dat het nu ook mogelijk is dat Browema rechtstreeks wordt ingehuurd door opdrachtgevers. “Vaak werken we als onderaannemer. Daar zijn we zeer tevreden over, maar het is fijn dat we nu alle mogelijkheden hebben en onze horizon eventueel kunnen verbreden. Dat is een bijkomend voordeel.”