Ieder project verdient een eigen aanpak

Onze werkwijze

Browema’s multifunctionele werkvaartuigen en de pontons bieden eindeloos veel mogelijk- heden om uw bouw- of onderhoudsproject te ondersteunen. Om tot de beste oplossing te komen, denkt Browema graag in een zo vroeg mogelijk stadium van een project mee.

Door onze maritieme expertise hebben wij ruime kennis over alles wat op het water van belang is, zoals doorvaarhoogtes, diepgang, getijden en de omgang met overig scheepvaartverkeer. Dit kan van groot belang zijn in de aanbestedingsfase, waarbij wij integer te werk gaan.

Geen enkel project is hetzelfde en vraagt om een eigen aanpak. Wij kunnen adviseren welk materieel het meest geschikt is voor de activiteiten. Indien gewenst kunnen wij zaken laten doorrekenen door externe engineers, maar wij werken ook graag samen met uw in-house engineering afdeling. Op die manier kunnen we onze vaartuigen optimaal inzetten voor uw project.

Logistiek, transport en beveiliging

In de eerste plaats maken wij landprojecten bereikbaar vanaf het water, door het in positie brengen van ons landingsvaartuig, kraanschip of pontons met daarop steigermateriaal of kranen. Daarnaast zorgt het ondersteunend materieel ervoor dat we een extra steentje aan een project kunnen bijdragen. Zo kunnen we bijvoorbeeld materieel overzetten, kraanwerkzaamheden uitvoeren op moeilijk bereikbare plekken of de scheepvaartbebording verzorgen. Op deze manier heeft Browema al veel toonaangevende projecten mogen ondersteunen op het gebied van logistiek, transport en beveiliging.

Schipluiden

Schipluiden

Browema’s verkeersborden inclusief accu’s en zonnepanelen werden ingezet bij het project in Schipluiden; het schilderen van de trambrug.
Kantoor Breda

Kantoor Breda

De koppelpontons van Browema vormen een oplossing wanneer gebouwen zijn omringd door water, maar onbereikbaar voor schepen.
Vopak inspectie

Vopak inspectie

De werkboot is ideaal vanwege haar geringe hoogte voor assistentie bij inspecties aan de pijpleidingen en het vervoer van de inspecteur.
Vopak werkzaamheden

Vopak werkzaamheden

Ons kraanschip ondersteunt regelmatig bij het positioneren van de hangsteigers voor het uitvoeren van werkzaamheden aan de pijpleidingen.
HCM Cement

HCM Cement

Het kraanschip bood naast de smalle pier extra ruimte en plek voor de hoogwerker om het onderhoud aan de losinstallatie uit te voeren.
Hartelkering

Hartelkering

Alle onderdelen voor de werkzaamheden werden op de werf aan boord gezet van het kraanschip en naar de Hartelkering gebracht.
Hartelbrug

Hartelbrug

Browema’s kraanschip Thijs jr. mocht ondersteunen bij de werkzaamheden aan de Hartelbrug, in het hart van de Rotterdamse haven.
Sassenplaat

Sassenplaat

Het materieel voor de snoeiwerkzaamheden werd in de winter aan boord gehesen van het landingsvaartuig en naar de Sassenplaat gebracht.
Brug Zwolle

Brug Zwolle

Voor de betonreparatie aan de brug in Zwolle zorgden de spudpalen van het landingsvaartuig voor de benodigde stabiliteit.
Brug Kampen

Brug Kampen

Voor de schilderwerkzaamheden aan de brug in Kampen werden alle mogelijkheden van Browema’s landingsvaartuig Sam ingezet.
Sagro Vlissingen

Sagro Vlissingen

Het hefeiland heeft ondersteund bij de realisatie van een nieuwe kade, waarbij de kade ankers diagonaal moesten worden geboord.
ADM Europoort

ADM Europoort

De hoogwerker stond stevig op het hefeiland zodat de asbesthoudende platen van de lopende banden op de pier veilig kon worden vervangen.

Extra mogelijkheden voor langlopende projecten

Langlopende projecten vragen om een aangepaste aanpak. Browema heeft ruime ervaring met de inzet van materieel voor een langere periode. Wij begrijpen dat er dan aanvullende wensen zijn, om het project optimaal te organiseren en de gewenste uitstraling te geven. Om langlopende projecten optimaal te laten verlopen, denken wij graag mee met de klant.

Wat wij bieden:

Modificatie van bestaand materieel

Indien nodig zijn wij in staat om aanpassingen toe te brengen aan het varend en ondersteunend materieel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van hulpconstructies of het inkorten van de palen van het hefeiland

Op maat ontwikkelen en bouwen

Browema investeert voortdurend in nieuw materieel. Bij langlopende projecten gaan wij graag in gesprek met de projectorganisatie om te kijken of het rendabel is om materieel te bouwen dat ultiem geschikt is voor een bepaald project

Vaartuigen in de bedrijfskleuren

Om het totale aangezicht van een grootschalig project een eenduidige uitstraling te geven, biedt Browema de mogelijkheid om het materieel te voorzien van uw bedrijfslogo

Huren van vaartuigen zonder personeel

Vaartuigen van Browema worden in principe altijd verhuurd met personeel. Mocht het materieel de meeste tijd op dezelfde plek gepositioneerd zijn, dan is het mogelijk om het materieel te huren zonder personeel