Over ons

Meedeinen op vragen uit de markt loopt als een rode draad door de geschiedenis van Browema. Door de vele ontwikkelingen en het benutten van kansen, is het bedrijf uitgegroeid tot wat het vandaag de dag is: een stabiel bedrijf waar altijd wordt gedacht in mogelijkheden.

De naam is een afgeleide van Broekmeulen Werk Maatschappij. Het familiebedrijf werd in 1983 opgericht door Thijs Broekmeulen sr. Met zijn eerste schip ‘Gerda’ heeft hij bijgedragen aan het realiseren van de werkeilanden van de Deltawerken. Als zoon van een sleepbootkapitein was het varen Thijs Broekmeulen sr. niet vreemd. Ook de generaties voor zijn vader waren beroepsschippers.

Na het voltooien van de werkzaamheden voor de Deltawerken werd Thijs benaderd voor een bagger- en waterbouw project in Duitsland. De klus zou drie maanden duren, maar dat werd uiteindelijk ruim drie decennia.

Volgende generatie

Inmiddels heeft de tweede generatie het roer van Browema overgenomen. Stijn Broekmeulen is het bedrijf in 2008 komen versterken en sinds januari 2021 is hij officieel directeur-eigenaar, waarbij hij zich gesteund voelt door zijn broers Tom en Bart. Modernisering en oog voor duurzaamheid gaan hand in hand met de traditionele waarden van het bedrijf. Nog steeds staat de liefde voor het water, eerlijk en recht door zee zakendoen en altijd zoeken naar de beste oplossing voorop.

In de tussentijd werd Browema benadert voor uiteenlopende projecten aan de Nederlandse kust- en binnenwateren, waaronder het stationeren van pontons op het Haringvliet, het positioneren van het hefeiland onder de Haringvlietdam, betonreparatie aan de Beatrixbrug in Zwolle en hijswerkzaamheden bij de Hartelkering. Speciaal voor deze projecten werden er vaartuigen en ondersteunend materieel aangeschaft en gemodificeerd.

De officiële bedrijfsoverdracht van Browema International B.V. in het voorjaar van 2021 was een bijzonder moment voor de familie Broekmeulen. Met de overhandiging van een beeldje heeft directeur-eigenaar Stijn Broekmeulen zijn ouders bedankt voor het stabiele bedrijf dat zij hebben overgedragen. Bij de voortzetting van het bedrijf voelt Stijn zich gesteund door zijn broers Tom en Bart.